"Solveig's Song" from Peer Gynt


Holy Norskadalen. Hadn't heard this lovely song in a long time, but I stumbled on this great version in my research today. Harps! Big hair! Grieg is in the yurt! The Norwegian lyrics: Kanske vil der gå både Vinter og Vår, og næste Sommer med, og det hele År, men engang vil du komme, det ved jeg visst; og jeg skal nok vente, for det lovte jeg sidst. Gud styrke dig, hvor du i Verden går, Gud glæde dig, hvis du for hans Fodskammel står! Her skal jeg vente till du komme igjen; og venter du hisst oppe, vi træffes der, min Ven. (In essence) Though winter and spring pass and summer days run out, I know you'll return to me, and I'll wait, just as I promised. May God watch over you, wherever you go. May God comfort you and sit beside you. I'll wait for you and see you in Heaven.

Comments

Popular posts from this blog

Harlequin Intrigue vs. Harlequin Romantic Suspense